program


Træer, næring og ’hjemmesteder’

Træer, næring og ’hjemmesteder’

Et møde med skoven om at ‘Høre til’.
Udesidning og Healing Pakker, inspireret af de urgamle Odsherred-slægters livsperspektiv.
Mænd og kvinder er velkomne.  Læs mere

Nok har vi ikke fysiske rødder eller er forankret til ét sted som træerne. Men på lignende måder som træerne er vi afhængige af fundamenter og relationer.

Fortællingerne om verdenstræet Yggdrasil er velkendte – det enorme træ, der som aksen spænder mellem verdenslagene og skaber orden.

Hvad kan ’At læne sig op ad’ og ’At læne sig ind i’ betyde for dig herude i skoven?
Kan vi lade vores rødder selv finde vejen til de bedste vækstbetingelser?

Kernen i workshoppen er
• Hver deltagers møde med et træ.
• Du sammensætter din egen Healing Pakke, en genstand af materialer fra skoven. Pakken tages med hjem, så forbindelsen med et træ holdes levende.

Praktisk
• Workshoppen er udendørs i Vejrhøj Skov, tæt ved Vejrhøj.
• Ved dårligt vejr tilbydes anden dato, eller penge retur.
• Flere detaljer tilsendes ved tilmelding.

Både mænd og kvinder er velkomne.

Alle skal kunne være trygge og Corona forholdsreglerne følges naturligvis.

Læs mere om Healing Pakker med og i naturen her

Kulturhistorien er med os

Afsættet i de to workshops jeg har med på festivalen er Solhjulet og verdenstræet Yggdrassil.
Se i festivalprogrammet for den anden workshop.De jordærende, førkristne kulturer i Danmark har været i slægt med traditionerne for resten af skandinavien, under et kaldet nordisk shamanisme. Her i Odsherred har de efterladt sig særligt fine spor som gravhøjene, solvognen og helleristninger, der alle stammer tilbage fra 3.500 f.kr.

Vi skal være i naturen omkring bronzealdergravhøjen Vejrhøj, hvor der er tæt med kæmpehøje. Det vides ikke præcis, hvordan de er blevet brugt. Men højene regnedes i gamle tider for gode mødesteder mellem mennesker og naturens væsener. Og ligesom ved midsommer, der med sin kulminerende kraft, har været et særligt tidspunkt på årshjulet at søge ud efter råd for trivsel.

UDESIDNING – eller i workshoppens korte form egentlig en rådslagning – er begge begreber for en sådan praksis. Den HEALING PAKKE vi skal lave bygger på traditioner for samarbejde med genstande, som fx. vølvers kraftstav. Det bliver ikke en del af workshoppen, men Vølver som vi kender dem fra Vølvens spådom, var for øvrigt det man kaldte de nordiske shamaner. Kvinder, men også mænd, der praktiserede Sejd og rejste til åndeverdenen med hjælp fra sang og deres kraftstav, sejdstaven.

Solens rejse gennem døgnet har den gang som nu, dannet en afgørende rytme for livet. Solen, jorden, dyr, planter og mennesker har alle dage levet forbundet. Og for vore slægter i oldtiden har de mytologiske fortællinger været mere virkelighedsnære beretninger om verdenselementernes betydning og orden, som fx historien om verdenstræet Yggdrassil.Livsperspektiv og kundskaber om fx energiarbejde, bliver vagt til live i vores tid, da flere mærker et behov for at kunne leve et liv i balance med jorden.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: